Billedet viser en kvinde på en blomstermark, som svinger med armene som et symbol på frihed

Begrænser du ubevidst din egen frihed?

Hvad betyder frihed egentlig?

Frihed er en af de værdier, som står højest på min liste og indtil fornyligt troede jeg, at den primære årsag til min længsel efter frihed var at arbejde og pligter tog det meste af min tid.

Og dermed, at den eneste måde jeg kunne opnå mere frihed var at få mere fleksibilitet og tid i hverdagen til selv at beslutte, hvordan min hverdag skulle se ud og til at gøre ting, som jeg havde lyst til.

Men så faldt jeg over denne definition af frihed:

’Tilstand, hvor man kan handle, sige og tænke, som man ønsker uden hindringer eller begrænsning’.

Kilde: ordnet.dk

Og pludselig gik det op for mig, at der var andre årsager til, at jeg længtes efter mere frihed.

Jeg har ubevidst begrænset min egen frihed, fordi jeg ved at tænke meget over, hvad andre tænker, har forhindret mig selv i at handle og sige, som jeg ønsker.

Jeg har altid tænkt meget over, hvad andre tænker – primært om det, jeg siger og det har hæmmet mig i at tale fra hjertet og nogle gange afholdt mig fra at sige min mening.

Det har taget min energi, mit overskud og medført mange unødvendige bekymringer omkring, om andre synes, at det jeg sagde var dumt eller forkert. 

Og da jeg læste definitionen af frihed gik det op for mig, at så længe jeg lader mig styre af det mønster og lader frygten for, hvad andre tænker fylde så meget, så vil jeg uanset, hvor meget tid og fleksibilitet jeg får skabt i min hverdag ikke til fulde opnå den frihed, som jeg længes efter.

Længes du efter mere frihed i hverdagen?

Længes du efter mere frihed i hverdagen og tænker du meget over, hvad andre tænker om det, du gør og siger?

Så meget, at det forhindrer dig i at sige det højt eller gøre de ting, som du drømmer om at gøre?

Så er det måske netop et af de mønstre, som du med fordel kan fokusere på at bryde for at opnå en større følelse af frihed i din hverdag.

Først, når vi tør at handle, sige og tænke, som vi ønsker, er vi i sandhed frie.

Mennesker er flokdyr og vi vil alle sammen gerne accepteres og være en del af flokken, så det er helt naturligt at tænke over, hvad flokken mener om dig.

Udfordringen er, at du aldrig kan vide, hvad andre egentlig tænker, om de overhovedet tænker noget og det kan afholde dig fra at sige og gøre ting, som er sande og rigtige for dig.

Sådan kan du blive bedre til ikke at lade dig begrænse af, hvad andre tænker.

Nogle af de spørgsmål, som jeg oplever, er virkelig gode at stille dig selv, når du bekymrer dig om, hvad andre tænker finder du nedenfor.

Det er spørgsmål, som kan hjælpe dig med at få en større bevidsthed om, hvad der er årsagen til, at du lader det begrænse dig og de kan motivere dig til at ændre på det, så du kan opnå mere frihed i din hverdag.

    • Hvad forsøger jeg at undgå/opnå ved at lade mig begrænse af, hvad andre tænker?

    • Hvad vil det koste mig, hvis jeg fortsætter med at lade mig begrænse af, hvad andre tænker? Både nu og i fremtiden?

    • Hvad vil det give mig, hvis jeg slipper mig selv fri fra, hvad andre tænker og gør og siger, som jeg ønsker? Både nu og i fremtiden?

    • Hvad kan jeg tænke anderledes eller huske mig selv på, når jeg bekymrer mig om, hvad andre tænker?

Go get your freedom – jeg hepper på dig!

Længes du efter mere frihed og har du brug for hjælp til at opnå det?

Jeg tilbyder altid en 15 minutters gratis afklarende samtale.

Det gør jeg, fordi det er vigtigt for mig, at du føler dig sikker på, at jeg er den rette coach for dig. Og det er ligeså vigtigt, at jeg føler mig sikker på, at jeg kan hjælpe dig der, hvor du står i livet lige nu. 

Det er en 15 minutters samtale over telefonen, hvor du har mulighed for at spørge ind til, hvordan et coachingforløb foregår hos mig og for at fortælle mig mere om det, du gerne vil have min hjælp til.